Schadevergoeding van 1,6 miljoen voor vrouw die in gezicht werd geschoten

Een man uit de Limburgse gemeente Houthalen die vier jaar geleden zijn ex-vriendin in het gezicht schoot, moet de vrouw nu 1,6 miljoen euro schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechter in Tongeren beslist.

De dader schoot zijn slachtoffer met een geweer in het gezicht toen ze een interimkantoor verliet. Hij kon niet verkrkoppen dat ze hun relatie had beëindigd.

De man werd eerder al door het hof van assisen veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor moordpoging. Nu is er dus ook een schadevergoeding voor zijn slachtoffer, die verminkt is voor het leven. 

"Welke vergoeding er ook toegekend zou worden, het zou nooit volstaan om het effectieve leed dat door het meisje is geleden effectief weg te nemen", reageert advocaat Steve Geerdens. "Dat neemt niet weg dat men een vergoeding moet toekennen die zoveel mogelijk de effectieve schade dient te benaderen. Ik meen dat men daar met de vergoedingen die er heden zijn toegekend, in geslaagd is."