Telenet en Vier maken "De dag", geschreven door Jonas Geirnaert

Telenet en Vier werken samen aan "De dag", een fictiereeks geschreven door Jonas Geirnaert en zijn vriendin Julie Mahieu. De serie zal wellicht in het voorjaar van 2018 uitkomen, eerst exclusief via Telenet en later op Vier.

"De Dag" vertelt in twaalf afleveringen het verhaal van een gijzeling in een bank. Twee afleveringen tonen telkens dezelfde tijdspanne, maar bekeken vanuit een ander standpunt. "We tonen eerst altijd het standpunt van buiten de bank, hoe politie, journalisten en ongeruste familieleden het gebeuren zien en trachten te weten te komen wat er aan het gebeuren is", vertelt Jonas Geirnaert.

"De aflevering erna tonen we wat er diezelfde periode binnen in de bank gebeurt. De kijker wordt uitgedaagd om verschillende pistes te bewandelen."

"Het idee van een hervertelling ontstond zo'n acht jaar geleden", vult Julie Mahieu aan. "Het belangrijkste is dat de reeks spannend blijft, we wilden geen arthouse-project maken."

Tweede reeks met steun Telenet

De regie is in handen van Gilles Coulier en Dries Vos. Voor Telenet wordt het de tweede productie waaraan het bedrijf zijn steun verleent. "Met deze reeks willen we iets neerzetten dat ook internationaal hoge ogen gooit", zegt Telenet-CEO John Porter. "'Chaussée d'Amour' was goed voor één miljoen streams, en de vraag naar een vervolg was groot."

"Samenwerken met Telenet en VAF/Mediafonds is een succesvol partnership en deze partnerships worden de sleutel voor succes", vult Peter Quagebeur, CEO van SBS, aan. "Deze reeks was nooit mogelijk zonder samenwerking met Telenet. We kiezen voor creativiteit en potentieel internationaal succes. De kijker wint hierbij."

De opnames starten binnen twee weken, de cast bestaat onder meer uit Sofie Decleir, Jeroen Perceval, Katelijne Verbeke, Titus De Voogdt, Geert Van Rampelberg en Maaike Neuville.