"Plastisch chirurgen beschadigen het imago van de 40.000 andere artsen in dit land"

Het grootste artsensyndicaat neemt afstand van de plastisch chirurgen. Die weigeren in te stemmen met een akkoord over een betere terugbetaling van borstreconstructies met eigen weefsel na kanker. Ze vinden dat hun supplementen te sterk worden ingeperkt.
BELGA/WARNAND

Marc Moens van het artsensyndicaat BVAS haalt uit naar de plastisch chirurgen. "Wij waren overtuigd dat we het onderste uit de kan hebben gehaald. Ze hebben 80 procent opwaardering gekregen van hun honorarium, daarvoor is 3,2 miljoen euro uitgetrokken. Dus ik vind dit betreurenswaardig."

Volgens Moens rijden de plastisch chirurgen voor eigen rekening, maar doen ze zichzelf de das om. "Ze beschadigen het imago van de 40.000 andere artsen in dit land en ook om die reden vind ik het betreurenswaardig", zegt Moens.