De Wever leest de krant in de bar terwijl Michel de Kamer toespreekt

Terwijl premier Charles Michel (MR) de Kamer toesprak tijdens het vragenuurtje, zat N-VA-voorzitter en Kamerlid Bart De Wever de krant te lezen in de bar van het halfrond. Dat merkte een journalist van Le Soir op.

Deze namiddag heeft in de Kamer het wekelijkse vragenuurtje plaatsgevonden. Dat stond helemaal in het teken van de begrotingsgesprekken. Zoals gebruikelijk legde de oppositie de regering eerst een resem vragen voor waarna Michel zelf op het spreekgestoelte plaatsnam.

(Lees verder onder tweet)

Opmerkelijk: terwijl Michel het woord nam, zat De Wever de krant te lezen in de bar van de Kamer. Tijdens de vragenronde van de oppositie zat hij wel nog gewoon op zijn plaats in het halfrond. Dat verliet hij toen Marco Van Hees van de PTB het woord nam. Die begon zijn betoog door niet Michel, maar wel De Wever ostentatief met "premier" aan te spreken.

(Lees verder onder video)

"De Wever moest dringend met Loones overleggen"

Volgens De Wevers woordvoerder Joachim Pohlman heeft het ene niks met het andere te maken. "De Wever moest dringend overleggen met Sander Loones (de ondervoorzitter van de N-VA, red.)", vertelt hij aan deredactie.be. "Hij heeft het halfrond verlaten nog voor Michel het woord nam om hem niet te storen."