Floortje Dessing en Humberto Tan winnen Nederlandse tv-prijzen

Floortje Dessing, Chantal Janzen en Humberto Tan hebben de hoofdprijzen weggekaapt op het Gouden Televizier-Ring Gala. Dat zijn de belangrijkste Nederlandse televisieprijzen.
Floortje Dessing met haar Gouden Televizier-Ring.

Floortje Dessing werd bekroond met de Gouden Televizier-Ring voor beste televisieprogramma. Ze krijgt de prijs voor "Floortje naar het einde van de wereld". Daarin reist de presentatrice naar afgelegen en geïsoleerde bestemmingen.

In haar dankwoord verwees Dessing naar fotograaf Jeroen Oerlemans, die begin deze maand werd doodgeschoten in Libië. "Ik wil ook aandacht vragen voor mensen die in hun vak zo veel hebben gegeven, dat ze de hoogste prijs daarvoor hebben betaald. Dit soort mensen verdienen ook ringen", zei ze, zo schrijft de NOS.

Humberto Tan, de presentator van "RTL late night", kreeg de Zilveren Televizier-Ster, de prijs voor de beste presentator. Hij won de award al eens twee jaar geleden. De Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice ging voor de derde keer op rij naar Chantal Janzen.