Gastvrije Jacqueline uit "Iedereen beroemd" laat ander beeld van zich zien in "Pano"

Wie gisteren goed naar de eerste aflevering van het nieuwe VRT-programma "Pano" keek, zag daar een bekend gezicht opduiken. Jacqueline, de vrouw van het sympathieke en gastvrije koppel uit "Iedereen beroemd", liet er haar mening over allochtonen horen. En die uitspraken komen niet meteen overeen met het imago dat ze tot nog toe had.

De naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, de kans dat u de rubriek kent waarin zij samen met haar man te zien was in "Iedereen beroemd", is vrij groot. De twee zaten elke week te wachten in hun zetel om telkens een andere bekende medemens hartelijk te ontvangen.

De vrouw dook gisteren ook op in de eerste aflevering van "Pano", waarin via een sociaal experiment werd onderzocht hoe het zit met de kloof tussen "blanke Vlamingen" en de moslimgemeenschap. Er werd ook de mening gevraagd van de man in de straat. In de straten van Tremelo.

De anders altijd zo gastvrije Jacqueline nam daar geen blad voor de mond. "Met de Marokkanen is het altijd zever in pakjes", zei ze. "Ik blijf vriendelijk tegen die mensen, maar ze moeten niet verder komen. Als ik hier eentje met een sjaaltje (een hoofddoek, nvdr.) zie, dan vraag ik mij af of we wel juist zijn. Of we wel nog in ons eigen land zijn."

In het ruimere interview dat de redactie van "Pano" met de vrouw had, komt een mogelijke verklaring voor die woorden naar boven. Samen met haar man woonde ze jarenlang in Borgerhout en ze hielp er moslimvrouwen die het thuis moeilijk hadden. "Op een dag werden we lastiggevallen door tieners. Voor de zoveelste keer. Plots maakte één van hen een beweging met zijn duim langs zijn nek en zei dat als we in de buurt bleven ons leven wel heel erg moeilijk zou worden." Ze trokken weg uit Borgerhout en gingen in Vlaams-Brabant wonen.

© VRT

Herbekijk de volledige reportage hieronder

Herbekijk: Pat Krimson op de sofa bij Jos en Jacqueline

Begin september 2014 kregen Jos en Jacqueline Pat Krimson op bezoek. Herbekijk het fragment hieronder.