Ketnet-reeks "Nachtwacht" trekt naar Europa

De Ketnet-reeks "Nachtwacht" zal binnenkort in verschillende Europese landen te zien zijn. Dat meldt Studio 100, het productiehuis van het tv-programma.

De serie - die bij ons sinds oktober vorig jaar te zien is - trok al naar Nederland, waar het programma sinds eind augustus wordt uitgezonden op Nickelodeon. De zender besliste nu om daar een vervolg aan te breien in meerdere landen. In Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Polen staat de serie vanaf 16 oktober op het programma, Noorwegen is vanaf 6 november aan de beurt.

In ons land ging de tweede reeks onlangs van start op Ketnet. In Nederland staat die nog dit najaar gepland.

"Nachtwacht" gaat over het rustige dorpje Schemermeer. De tijd lijkt er te hebben stilgestaan, maar eigenlijk gebeuren er vreemde dingen. Het dorpje is namelijk een poort naar de onderwereld, waar regelmatig mysterieuze wezens opduiken die vaak kwade bedoelingen hebben. Het is de Nachtwacht - drie tieners - die "het goede" moeten bewaken.

Meest gelezen