Lokerse politie waarschuwt voor "slagroomroes"

De politie van Lokeren waarschuwt voor een nieuw populair roesmiddel bij jongeren. Ze vindt namelijk alsmaar vaker lege slagroompatronen op plaatsen waar jongeren samenkomen. Die worden in de horeca gebruikt om onder hoge druk slagroom op te spuiten.

Het gaat hier dus niet om de traditionele bussen slagroom waarmee u uw ijscoupes thuis opfleurt, maar wel om zogenoemde slagroom- of espumapatronen, die vooral in de horeca worden gebruikt. Het inhaleren van het lachgas dat in de ampules zit, kan je even high maken en in een kortstondige roes doen belanden.

De verkoop en aankoop van het product is echter volledig legaal, wat de bestrijding van de nieuwe trend niet eenvoudig maakt. De politie van Lokeren roept daarom op TV Oost zowel ouders als verkopers van de patronen op om extra waakzaam te zijn. Het inhaleren van de patronen is immers gevaarlijk. Je kan in een coma belanden als je ze gebruikt.