Pence: "Overgrote meerderheid van de Republikeinse leiders steunt Trump"

Mike Pence, running mate van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, heeft in een interview met CBS verklaard dat de "overgrote meerderheid van de Republikeinse leiders achter Donald Trump staat".

De afgelopen weken leek de steun voor de presidentskandidaat af te brokkelen vanuit zijn eigen partij. Zo hebben verschillende Republikeinse kopstukken, waaronder John McCain en Condoleezza Rice hun steun voor de Republikeinse kandidaat al opgezegd. Ook de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan, lijkt zich indirect te distantiëren nadat de controversiële uitspraken van Trump over vrouwen waren uitgelekt.

Pence reageerde nu in een interview: "Hoewel een aantal leiders van de Republikeinse partij een ander standpunt hebben ingenomen de laatste dagen, denk ik eerlijk gezegd dat een overweldigende meerderheid, samen met miljoenen Amerikanen, achter Donald Trump staat". Met dit standpunt lijkt Pence nogmaal te willen benadrukken dat de geruchtenmolen als zou hij opstappen, onwaar is. Na de controversiële uitspraken van Trump over vrouwen en het feit dat Pence en Trump het niet eens zijn over de Syriëkwestie, leek de relatie tussen de twee op een dieptepunt te zijn. 

President Obama riep de top van de Republikeinse partij deze week nog op om hun steun voor Trump in te trekken. Op een partijbijeenkomst van de Democraten haalde hij hard uit naar de presidentskandidaat: "Je hebt nu mensen die zeggen dat ze het sterk afkeuren en het niet met hem eens zijn, maar die hem nog steeds steunen en vinden dat hij de volgende president moet worden. Dat begrijp ik niet."