Trump zou 3 vrouwen lastiggevallen hebben: "Hij was net een octopus"

Donald Trump kon niet meer onder vuur liggen dan hij al deed, en toch gebeurt het. Drie vrouwen beweren dat hij hen seksueel lastigviel.

Ja, hij had zich bezondigd aan vuilbekkerij, zo gaf Donald Trump deze week toe tijdens het debat met rivale Hillary Clinton. Maar dat was niet meer dan locker room talk, kleedkamerpraatjes. Opschepperij, eigenlijk. En nee, hij zou dat nooit in de praktijk brengen.

Toch wel, zegt een aantal vrouwen nu. The New York Times voert er twee op: Jessica Leeds en Rachel Crooks. Dat Trump beweert dat hij nooit tot daden overging, was voor hen de reden, zeggen ze, om nu naar buiten te treden.

De eerste, die nu 74 is, zegt dat Trump haar lastigviel op een vlucht in business class, ergens aan het begin van de jaren 80. Hij zou haar borsten betast hebben, en zijn hand onder haar rok gestoken. "Hij was net een octopus", zegt ze daarover nu in de krant.

Rachel Crooks, nu 34, beweert dat Trump haar in 2005 ongevraagd op de kaak en mond begon te kussen toen ze zichzelf aan hem voorstelde. "Dat was compleet ongepast. Ik was aangeslagen dat hij ervan uitging dat ik zo onbelangrijk was dat hij dat zomaar kon doen."

En dan is er nog Mindy McGillivray, die in de Palm Beach Post verklaart dat Trump in een exclusieve club naar haar kont greep. Dat zou 13 jaar geleden zijn gebeurd, tijdens een concert van Ray Charles.