Winnaar EuroMillions wil deel van 168 miljoen "delen met hen die het nodig hebben"

Een 45-plusser uit de regio Brussel heeft een recordbedrag van 168 miljoen euro gewonnen bij EuroMillions. Hij plant echter een deel van het bedrag weg te schenken aan het goede doel. "Ik wil deze gelukswinst delen met mensen die het nodig hebben", vertelde hij aan de Nationale Loterij.

Het gaat om een Franstalige man, die al 10 jaar met EuroMillions speelt. Een trouwe speler dus, zeker als je weet dat het spel nog maar sinds 2004 bestaat.

De winnaar speelde in een verkooppunt in Brussel, kruiste zijn eigen 5 cijfers en 2 sterren aan, en wist zo tijdens de trekking van 11 oktober als enige winnaar in rang 1 uit de bus te komen.

"Ik kon het haast niet geloven", vertelde hij. "Ik werd me pas bewust van de grootte van de winst thuis, achter mijn computer bij het nakijken van de resultaten op de website."

Op de vraag wat hij met die onvoorstelbare som gaat doen, antwoordde hij heel beslist: "Een deel aan een goed doel schenken. Ik wil deze gelukswinst delen met mensen die het nodig hebben".

De man is de grootste Belgische EuroMillions-winnaar ooit. Het vorige record stond sinds 9 februari 2007 op naam van een speler uit de regio Tienen en bedroeg 100 miljoen euro. De grootste Europese toppot bedraagt 190 miljoen euro. Dat record wordt gedeeld door een Portugese (2014) en een Britse (2012) winnaar.