Woordvoerder actiegroep stuurt spontane sollicitatie om NMBS-baas te worden

Olivier Pintelon, de woordvoerder van de actiegroep Wijk Zonder Trein uit Gentbrugge, heeft een spontane sollicitatie naar de regering gestuurd om de nieuwe CEO te worden van de NMBS. "Als dagelijkse pendelaar heb ik veelvuldig contact met medereizigers en personeel en weet ik wat er bij de NMBS allemaal leeft", zegt hij in een sollicitatiefilmpje.

De regering is nu al enkele maanden op zoek naar een opvolger voor Jo Cornu. De kans dat de kandidatuur van Pintelon weerhouden wordt, is natuurlijk onbestaande, maar daar gaat het ook niet om. De sollicitatie is bedoeld om de aandacht te vestigen op de problematiek van treinen die afgeschaft worden en de afbouw van de dienstverlening.

"In Gentbrugge hebben we al 2 jaar lang een campagne voor meer treinen", zegt Pintelon in een sollicitatiefilmpje, opgenomen op het perron van het lokale station. "Die strijd willen we nu voeren in de rest van het land, want uw buurt verdient meer treinen."

Pintelon heeft zijn sollicitatie, inclusief CV en motivatiebrief, via mail gestuurd naar de premier en zijn woordvoerders. "Ik beschik over uitstekende communicatieve skills en wil graag het uithangbord worden van een performante en moderne publieke spoorwegmaatschappij", schrijft hij. "Ik zie ernaar uit om mijn kandidatuur mondeling verder toe te lichten."

Zijn sollicitatiefilmpje vindt u hieronder.