"Ik wil pestkoppen mijn leven niet laten bepalen"

Het leek alsof hij de cirkel rond wilde maken. Een maand geleden hoopte Corey Feldman, die in de jaren 80 schitterde in kaskrakers als "The goonies" en "Stand by me", via een live optreden in het Amerikaanse tv-programma "Today show" zijn zangcarrière eindelijk op de rails te krijgen. Maar het optreden van de voormalige tienerster werd op het internet alom bespot en de nu 45-jarige Feldman liet weten zelfs zijn huis niet meer uit te durven. Gisteren was hij opnieuw op bezoek bij de "Today show", om de moeilijke afgelopen maand te duiden en af te ronden. Dat deed hij zowel met een brief als in eigen persoon.

Naast bovenvermelde bioscoopfilms was Feldman ook te zien in onder meer "Gremlins" en "The lost boys". Ooit zei hij dat hij op 15-jarige leeftijd "1 miljoen dollar waard was". Maar begin jaren 90 liep het fout en raakte hij verslaafd aan drank en drugs. Zijn filmcarrière raakte in het slop en een muziekcarrière kwam niet van de grond.

Zijn nieuwe album, "Angelic 2 the core", moest een nieuwe impuls betekenen voor die carrière, met een eerste promotie-optreden van de single "Go for it" uit dat album in de "Today show":

De reacties op het internet waren ronduit negatief en het optreden, vooral de vreemde dansbewegingen, werden veelvuldig bespot. Een selectie:

Feldman reageerde slechts sporadisch op wat hij omschreef als "cyberpesten". Gisteren was hij opnieuw te gast in de "Today show" en daar liet hij volgende opmerkingen optekenen:

"Als ik een foutje maak of als ik het als artiest laat afweten, dan hebben mijn criticasters een hoogdag. Als je dan zelf het gevoel hebt dat iets goed verlopen is en als je dan je computer opzet en je krijgt zulke negatieve reacties te lezen, dan boort dat een gat in eenieders hart."

"Ik weet maar al te goed waar ik tekortschiet als artiest, en in de manier waarop ik mij kleed, ben ik verschillend van anderen. Maar maakt dat ons minder broers en zussen?"

"Ik wil iets doen wat nog nooit gedaan is. Ik wil vernieuwend zijn. Als artiest mag ik niet bang zijn om dat te delen. Ik wil pestkoppen mijn leven niet laten bepalen."

"Ik ben niet beter dan jij. Ik ben niet minder man dan jij. Maar ik ben een artiest die zijn eigen weg gaat. Hopelijk zien jullie ooit dat ik daarnaast ook maar een mens ben."

Hier beneden kunt u Feldman (met bril) zien in de film "Stand by me":

lees ook