Bourgeois: "Reputatieschade door Waalse njet tegen CETA is ontzettend groot"

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) noemt de Waalse afkeuring van het vrijhandelsakkoord CETA tussen de EU en Canada "onbegrijpelijk". "De reputatieschade is ontzettend groot", zo reageert hij vanuit Japan, waar hij deelneemt aan het staatsbezoek.
Minister-president Bourgeois is op bezoek in Japan.

"Dit is onbegrijpelijk. We zijn op staatsbezoek met een belangrijk luik handel en investeringen. Wallonië trekt met ons de wereld rond om investeringen aan te trekken en export te bevorderen en weigert dan goedkeuring te verlenen aan een verdrag dat precies die handel en investeringen zal bevorderen en veel jobs zal opleveren. Hiermee isoleert de Waalse regering zich op Europees en internationaal vlak. De reputatieschade is ontzettend groot, zeker voor een land dat zich met Brussel positioneert als een centrum van diplomatie, de vestigingsplaats voor multinationale ondernemingen en de hoofdstad van de EU", aldus Bourgeois.

Meest gelezen