Computerfabrikant HP schrapt duizenden banen

Printer- en computerfabrikant HP Inc schrapt de komende drie jaar 3.000 tot 4.000 banen. Dat werd donderdag na de slotbel op Wall Street bekendgemaakt. Over banenverlies in ons land is er nog geen duidelijkheid.

Het bedrijf wil de kosten naar beneden brengen nu de vraag naar computers en printers daalt. Volgens topman Dion Weisler van HP vallen de ontslagen binnen alle onderdelen van het bedrijf.

Het is echter nog niet duidelijk of de herstructurering ook gevolgen zal hebben voor banen in België. Een concrete invulling van waar precies banen zullen verdwijnen is er namelijk nog niet, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

HP heeft in ons land een kantoor in Diegem. Daar zitten ook mensen van Hewlett Packard Enterprise, de tak van HP die zich richt op hardware en ondersteunende diensten en die vorig jaar afgesplitst werd van HP Inc. Hewlett Packard Enterprise heeft ook een vestiging in Mechelen.

Sinds die opsplitsing zoekt Weisler naarstig naar manieren om de winstgevendheid van HP op te voeren. Vorig jaar kondigde het bedrijf ook al een grootscheepse banenreductie aan. HP heeft momenteel circa 50.000 werknemers in dienst.

HP verwacht voor het komende fiscale jaar een aangepaste winst per aandeel van 1,55 tot 1,65 dollar per aandeel.