Deense kroonprins loopt nekblessure op met... trampolinespringen

De Deense kroonprins Frederik heeft een blessure opgelopen op een niet-alledaagse manier. Tijdens "een potje trampolinespringen in de privésfeer" liep de 48-jarige prins een breuk in de nekwervels op, zo liet het koningshuis zelf weten.

"De prins zal de komende weken een nekbrace moeten dragen", stond te lezen in een mededeling. "Daarna zal Frederik normaal gezien opnieuw de oude zijn."

Door zijn blessure moest de zoon van de Deense koningin Margrethe II afzeggen voor een receptie met atleten van de recente Olympische en Paralympische Spelen. "Ik vind het heel spijtig dat ik de receptie mis", reageerde prins Frederik. "Ik had er mij op verheugd het historische succes van onze atleten in Rio te vieren."

Zelf was Margrethe wel aanwezig op de receptie met de atleten. ""Als je bijna 50 bent en op een trampoline springt, is het misschien niet zo raar dat het verkeerd afloopt", grapte ze tijdens haar toespraak. Maar er is absoluut geen man overboord: "Het gaat goed met hem, al zal hij nu niet met ons kunnen spelen."

Het Deense koningshuis voegde nog toe dat de nekbrace prins Frederik niet zal hinderen voor andere publieke verschijningen.