Eva Cools wint Visser-Neerlandiaprijs voor scenario 2016

De Vlaamse scenarioschrijfster Eva Cools heeft met haar inzending "Cleo" de scenariowedstrijd voor de Visser-Neerlandiaprijs gewonnen. De prijs wordt op morgen door Vlaams cultuurminister Sven Gatz uitgereikt op Film Fest Gent. Cools wint 10.000 euro.

De scenariowedstrijd, voor een nog te produceren Nederlandstalige speelfilm, televisiefilm of proefaflevering van een televisiereeks, werd voor de vijfde maal georganiseerd. De prijs is bedoeld om scenarioschrijvers te helpen hun scenario een stuk verder in ontwikkeling te krijgen.

"Cleo" gaat over een zestienjarig meisje dat een traumatisch verkeersongeval overleeft en haar redding zoekt in de veel oudere, mysterieuze Leos.

"In de kern een mooi verhaal met een goede structuur. De lezer wordt permanent verrast door de scènes, die niet altijd voor de hand liggen. De onverwachte wendingen maken het verhaal spannend", zo klinkt het juryrapport.

"Een sterk onderwerp dat psychologisch ook sterk wordt neergezet. Er is niet alleen aandacht voor de dialogen, maar ook voor wat we zien. Er zit veel gelaagdheid in de personages. Een poëtisch, prachtig, intiem drama waarbij je warmte voelt. In het goed geschreven scenario zit een hele grote belofte waarmee nog meer 'goud' te behalen valt."

"Cleo" zal geproduceerd worden door Lunanime.