Houden vrouwonvriendelijke uitspraken Trump weg uit het Witte Huis?

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump kan zo weinig vrouwelijke kiezers overtuigen dat het hem wel eens het Witte Huis zou kunnen kosten. Vrouwen stemmen volgens de peilingen immers massaal op Hillary Clinton, de Democratische kandidate. Lichtpuntje voor Trump: hij doet het beter dan Clinton bij de mannen, maar niet goed genoeg om het presidentschap veilig te stellen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

De uitgelekte 11 jaar oude seksistische uitspraken van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump blijven hem parten spelen. Dat hij enkele dagen daarna in een artikel in The New York Times wordt beschuldigd van aanranding, doet zijn campagne ook weinig goed. Mochten enkel vrouwen stemrecht hebben in de Verenigde Staten, dan wint de Democratische kandidate Hillary Clinton met het grootse gemak de presidentsverkiezingen.

Als enkel mannen zouden mogen stemmen, is het verhaal omgekeerd. Clinton heeft de grootste moeite om mannen te overtuigen. In dat geval zou Trump de presidentsverkiezingen met gemak winnen.

Hoewel ook hier het verschil tussen beide kandidaten erg groot is, scoort Trump opvallend slechter bij vrouwen dan Clinton bij mannen. Hierdoor staat in de algemene peilingen de Democratische kandidate voorlopig comfortabel voor op haar Republikeinse rivaal. Als Trump er niet in slaagt om zijn blazoen bij het vrouwelijke kiespubliek op te poetsen, kan de vrouwelijke stem hem weghouden uit het Witte Huis.

Wat vinden zijn vrouwelijke supporters?

Toch zijn er nog steeds vrouwen die Trump met hand en tand verdedigen. Wat vinden zijn aanhangers van de uitgelekte uitspraken van de Republikein en de beschuldigingen van aanranding?