Kale Peter Van de Veire: "Doemme toch, maar het is voor een goed doel"

Peter Van De Veire heeft zich vanochtend live op MNM kaal laten scheren. Hij deed dat voor Think-Pink, een initiatief om mannen en vrouwen met borstkanker een pruik te schenken. De presentator kreeg een kappersbeurt van zijn dochter Jitske en overwon zijn grootste angst.

Peter Van de Veire liet zich vandaag op Face Your Fears Day kaalscheren. Zijn haar verliezen is zijn grootste angst. "Doemme toch, maar het is voor een goed doel", liet hij zich op voorhand ontvallen. Rond 8.25 uur nam hij dan plaats op een stoel waar zijn dochter Jitske, een kapster, de tondeuse in zijn haar zette. Tijdens de knipbeurt leverde Van de Veire de nodige commentaar: "Dit is alsof je 's ochtends wakker wordt en je teen weg is."

De presentator was bereid zijn haar te knippen voor Think-Pink. Oktober is immers de borstkankermaand. Think-Pink roep mannen en vrouwen op hun haar te doneren. Met dat haar kunnen pruiken gemaakt worden voor kankerpatiënten die door hun medische behandeling hun haar verliezen.

Wie haar wil doneren, kan dat pas vanaf 20 centimeter. Van de Veires haar komt dus niet in aanmerking, maar hij wilde het goede voorbeeld geven. Heidi Vansevenant van Think-Pink kwam in de uitzending uitleggen dat een pruik écht belangrijk is voor kankerpatiënten. "Het is méér dan je haar verliezen, je krijgt een stempel. Je voelt je niet compleet", legt ze uit.

Bekijk hier de knipbeurt: