Nieuwe beschuldigingen tegen Trump wegens aanranding

In de Verenigde Staten is nog een vrouw naar voor gekomen die zegt dat ze seksueel is aangerand door Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat. Haar verhaal wordt gebracht door de gezaghebbende krant The Washington Post. In Los Angeles heeft nog een andere vrouw getuigd dat ze door Trump is aangerand.
Summer Zervos

Kristin Anderson, een voormalig model, zegt tegen The Washington Post dat Trump haar heeft bepoteld in een nachtclub in New York, in de jaren 90. Hij zou met zijn handen onder haar rokken hebben gezeten en haar geslachtsdeel hebben betast. Anderson zegt dat ze Donald Trump pas herkende nadat ze hem van zich af had geduwd.

Het verhaal dateert uit de periode waarin Trump net gescheiden was en een vaak geziene gast was in het New Yorkse nachtleven. "Hij zag er zo opvallend uit, met zijn haar en zijn wenkbrauwen", vertelt Anderson. The Washington Post zegt contact met haar te hebben opgenomen nadat een vriendin van haar het verhaal tegen een journalist had verteld.

Het campagneteam van Trump ontkent de nieuwe aantijgingen. Hoe dan ook is dit een zoveelste verhaal over de onfatsoenlijke manier waarop Donald Trump met vrouwen blijkt om te gaan. Die stroom verhalen is op gang gekomen nadat The Washington Post vorige week het intussen beruchte videofilmpje met de seksistische vuilbekkerij van Trump had gepubliceerd.

Nog vandaag heeft een andere slachtoffer getuigd. Summer Zervos, die ooit deelnam aan een realityserie, zegt dat ze in 2007 door Trump was uitgenodigd om over tewerkstellingskansen te praten. Bij de begroeting in een huis in Beverly Hills zou hij haar ongevraagd op de mond hebben gekust. Hij ook haar borsten hebben betast, maar ze heeft hem van zich af kunnen houden.

"Het is geen toeval dat deze aanvallen tegen mij op hetzelfde moment komen als de door Wikileaks gelekte e-mails over Clinton", verdedigt Trump zichzelf. Over de grond van de zaak - zijn grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwen - laat hij zich eigenlijk niet uit. Integendeel: hij schiet op de vrouwelijke boodschapper. "Kijk toch naar haar (een van de vrouwen die hem beschuldigt, nvdr.). Kijk naar wat ze zegt. Zeg me maar wat je denkt. Ik dacht het niet! Ik dacht het niet!"