Onderzoek naar feestjes gemeentepersoneel op kerkhof Vorst

In de Brusselse gemeente Vorst loopt momenteel een disciplinair onderzoek tegen een groep arbeiders omdat ze zich zouden misdragen hebben op het kerkhof in de gemeente. De arbeiders zouden er barbecues met alcoholische dranken gehouden hebben en met de lijken "gespeeld" hebben.
Het kerkhof van Vorst (foto: gemeente Vorst).

Het was de krant La Dernière Heure (DH) die de zaak uitgebracht heeft, en de burgemeester van Vorst, Marc-Jean Ghyssels (PS), heeft de informatie bevestigd. Ghyssels zegt dat het hoofd van het geschorste team dinsdag achter gesloten deuren wordt gehoord door de gemeenteraad. Een beslissing over de sanctie volgt in november.

Het gaat om vier gemeentewerkers die barbecues met alcoholische dranken zouden hebben georganiseerd te midden van de graven, en met de lijken zouden hebben "gespeeld". De gemeente is een disciplinaire procedure opgestart.

"We betreuren de situatie, zeker voor de families van de overledenen", zei de burgemeester vandaag. "We hebben opgetreden vanaf het moment dat we nog maar het kleinste vermoeden hadden. Als de feiten waar blijken te zijn, is het vertrouwen van het schepencollege geschonden."

Het was een andere gemeentewerker die in juni naar buiten kwam met de feiten tijdens een andere disciplinaire procedure, onder meer over het niet respecteren van de uurroosters.