Snelle reactie redt hond van gruwelijke dood

Het was in een reflex, zonder veel nadenken, dat een hotelmanager het leven van een hond redde toen diens riem kwam vast te zitten tussen 2 liftdeuren, terwijl zijn eigenaar al in de lift stond. Ben Duke van hotel "The Roadway Inn" in Greenville, South Carolina, reageerde onmiddellijk toen hij hond Boo Boo in extremis een gruwelijke dood bespaarde. De opmerkelijke redding werd door een beveiligingscamera van het hotel vastgelegd.

Duke op nieuwswebsite WYFF 4: "Ik zag de liftdeuren dichtgaan en vermoed dat de eigenaar van de hond niet door had dat die zo ver achter hem afgedwaald was. De hond werd snel dicht naar de deuren getrokken. Ik heb hem in een flits vastgepakt om hem tegen te houden. Dan was het plots de adrenaline, denk ik, waardoor ik erin slaagde de riem alsnog los te trekken, net boven mijn hand."

"De hond was doodsbang en verzette zich hevig. Hij heeft me dan ook nog goed in mijn gezicht gekrabd. Maar hij kon daar niets aan doen. Het was een vrij afschrikwekkende ervaring voor hem."

"De eigenaar kwam terug via de trap naar beneden. Hij huilde en was zo dankbaar. Hij kwam recht naar me toe en begon me te knuffelen. Iedereen noemt me nu een held, maar eigenlijk deed ik niet meer dan wat iedereen in zo’n situatie zou doen."

lees ook