Tom Hanks: "De dag dat Trump wint, wordt gitzwarte dag voor onze planeet"

De Amerikaanse acteur Tom Hanks noemt de dag dat Donald Trump president wordt van de Verenigde Staten "een gitzwarte dag voor de hele planeet". Hij is voorts "beledigd als man" door de uitspraken van de Republikeinse presidentskandidaat over vrouwen. "Het is fout. Punt. Andere lijn."

"Natuurlijk ga ik op Hillary Clinton stemmen. Ze is ontzettend gekwalificeerd om de job uit te oefenen", vertelt Tom Hanks in een interview. "De dag dat Trump wint, wordt een gitzwarte dag voor de gehele planeet." Hanks legt de keuze die de Amerikanen moeten maken met een vergelijking uit: "Bij wie ga je dan langs om je tand te laten plomberen als je tandpijn hebt? Bij iemand die zegt dat hij het wel eens wil proberen of bij iemand het al duizenden keer gedaan heeft, gediplomeerd is en tonnen expertise heeft?"

Hanks komt ook terug op de uitgelekte uitspraken van Trump over vrouwen. "Ik ben beledigd als man. Niet als vader of echtgenoot, maar als man", laat de acteur optekenen. "Het is niet correct om dergelijke beweringen te doen in een kleedkamer, laat staan op je werk waar hij op dat moment was. Het is fout. Punt. Andere lijn."

Tom Hanks is niet de eerste acteur om openlijk kant te kiezen tegen Trump. Eerder was er Robert De Niro die snoeihard uithaalde naar de Republikeinse presidentskandidaat in een video die wat deed denken aan de "are you talking to me"-scène uit de legendarische film "Taxi driver".

Meest gelezen