Treinbegeleider vergeet zes reizigers in ontkoppelde wagons

Een pijnlijk voorval in het station van Hasselt gisterochtend: zes passagiers wisten niet dat de wagon waarin ze zaten, werd ontkoppeld. De reizigers zaten 40 minuten vast en moesten Securail bellen om eruit te geraken. "Beschamend", noemt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman het. "Maar ze kunnen contact opnemen met de klantendienst voor een compensatie."

Van de trein van Blankenberge naar Genk worden telkens één of twee rijtuigen ontkoppeld in Hasselt. Dat gebeurde ook gisteren, maar de treinbegeleider vergat de mensen in de wagons te verwittigen. "Normaal moet hij of zij de reizigers verwittigen via het omroepsysteem en dan effectief gaan kijken in de wagons die worden ontkoppeld", vertelt woordvoerder Temmerman onze redactie. Dat is niet gebeurd.

Daardoor zaten zes passagiers in afgesloten wagons vast. Toen de reizigers beseften wat er gaande was, belden ze Securail, de afdeling die belast is met de veiligheid in de Belgische stations en de treinen. Medewerkers in Hasselt hebben dan de gevangen reizigers geholpen. Zij zaten uiteindelijk een 40-tal minuten vast. De NMBS verontschuldigt zich en biedt een vergoeding aan. "Ze kunnen contact opnemen met de klantendienst voor een compensatie. De reizigers hebben immers vertraging opgelopen."