Dode bij brand in Gents kraakpand

In Gent is afgelopen nacht zeker één dode gevallen bij een zware brand in een kraakpand aan de Nieuwewandeling. Een andere persoon werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. "De brandweer is nog altijd het pand aan het doorzoeken naar mogelijke andere slachtoffers", zegt parketwoordvoerster Eva Brantegem.

De brand brak rond 3 uur uit in een kraakpand aan de Nieuwewandeling. De oorzaak is nog niet bekend, maar de schade aan het pand was groot. Eén bewoner kwam om het leven en een andere persoon raakte zwaargewond. De identiteit van het dodelijk slachtoffer is nog niet duidelijk. Het zwaargewonde slachtoffer is een 45-jarige man uit Burundi. Hij werd overgebracht naar het UZ Gent en verkeert nog altijd in levensgevaar.

"De brandweer is nog altijd het pand aan het doorzoeken naar mogelijke andere slachtoffers", zegt parketwoordvoerster Eva Brantegem. "De trap in de woning was vannacht ingestort waardoor de zoektocht bemoeilijkt werd."

Het parket stelde het lab, het team voor de gerechtelijke plaatsopneming, een wetsgeneesheer en een branddeskundige aan om de oorzaak en omstandigheden van de brand te onderzoeken. "Volgens de eerste bevindingen van de branddeskundige blijkt dat er minstens drie brandhaarden waren in het pand. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of er sprake is van criminele feiten", zegt het parket.

Het grootste deel van de straat werd afgezet voor het onderzoek. Ook zit de volledige straat zonder telefonie of internet, aangezien de kabels, die aan de gevel van het pand bevestigd waren, gesmolten zijn.