Kinderen uit "Jungle" binnenkort naar Groot-Brittannië

Tientallen niet-begeleide minderjarigen uit de "Jungle", het vluchtelingenkamp bij Calais, mogen binnenkort naar Groot-Brittannië. Het gaat om kinderen met familie in dat land. Britse en Franse ambtenaren zijn begonnen met het registreren van kinderen die zonder ouders in de "Jungle" leven.

Via luidsprekers in het kamp worden kinderen opgeroepen om zich te komen registreren. Minderjarigen met broers, zussen, ooms of tantes in het Verenigd Koninkrijk komen in aanmerking om daar te worden opgevangen.

Van de naar schatting 7 tot 10.000 vluchtelingen in het kamp nabij Calais, zijn er meer dan 1.000 minderjarig. De Engelse kinderombudsman wil ongeveer 300 kinderen uit het kamp overbrengen naar het VK.

De Britse overheid zegt zo snel mogelijk in gang te willen schieten,
voor het kamp in Calais wordt afgebroken, wat gepland is tegen het einde van het jaar.

Enkele Syrische en Afghaanse kinderen zijn al overgebracht,
en volgende week zouden er nog een paar tientallen kunnen vertrekken.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Vier Afghaanse en een Syrische minderjarige in het station van Calais voor hun vertrek naar het Verenigd Koninkrijk, afgelopen donderdag.