Kitir: "Ruzie is blijkbaar bevroren, maar niet opgelost"

Het enige waar de regeringspartijen het over eens zijn, is dat ze het oneens zijn met elkaar. Dat concludeert SP.A-Kamerfractieleider Meryame Kitir uit het akkoord dat de regering-Michel overeenkwam over de begroting en een reeks hervormingen. Fractieleider van Groen Kristof Calvo vindt dat ons land beter verdient.
Jasper Jacobs

Volgens de fractieleidster van de Vlaamse socialisten is beslist de grote hervormingen op de lange baan te schuiven. "Besparen in de gezondheidszorg, op de rug van zieken en gepensioneerden, lukt blijkbaar met een vingerknip. Echte hervormingen om ons land terug op de rails te krijgen, zijn duidelijk niet aan deze regering besteed. De soap eindigt op met een stevige ontgoocheling", zegt Kitir. "De ruzie tussen de regeringspartijen is met andere woorden bevroren, maar niet opgelost."

Calvo: "Ons land verdient beter"

Groen-fractieleider Kristof Calvo reageert bijzonder ontgoocheld op het uitstel van een vermogensbelasting en de hervorming van de vennootschapsbelasting. "Dit land verdient beter. De cinema van de voorbije week was blijkbaar voor niets. Nieuwe facturen en besparingen zijn al zeker. Op een eerlijke bijdrage grootste vermogens blijft het wachten. De tijd was ook rijp voor een eerlijkere vennootschapsbelasting, meer op maat van KMO's. Op die punten herleidt de regering zich echter tot een studiebureau", aldus Calvo, die vindt dat de begroting opnieuw een N-VA-werkstuk is geworden.