Klassieker Push nieuwe nummer 1 van "The greatest switch"

"Universal nation" van de Belgische dj/producer Push is door de luisteraar van Studio Brussel uitgeroepen tot de beste danceplaat aller tijden. De track staat op nummer één in "The greatest switch", de 100 favoriete danceclassics van de Studio Brussel luisteraars.

Het is van 2011 geleden dat er nog een Belgisch nummer de eerste plaats behaalde. Toen prijkte "Housewife" van Daan op nummer één.

De trancehit "Universal nation" kwam uit in 1998 en klom de voorbije jaren gestaag in de lijst van "The greatest switch". Push doorbreekt zo de jarenlange dominantie van de lijst door Underworld en Laurent Garnier. Zij eindigden dit jaar op de tweede en derde plaats.

De luisteraars van Studio Brussel brachten de voorbije weken hun stem uit op hun favoriete danceplaten. Behalve "Universal nation" haalden nog 19 andere Belgische artiesten de lijst. Vier onder hen bereikten ook de top 10. Behalve Push op 1, gaat het om Goose (4), Jones & Stephenson (6) en Netsky (10).

De hoogste nieuwkomer dit jaar is "All that matters" van Kölsch (46). Het meest recente nummer in de lijst is van nieuwkomer en landgenoot Lost Frequencies. Hij staat op 82 met "Are you with me". Het oudste nummer staat op naam van de Duitse elektronische pioniers van Kraftwerk. Hun "The robots" dateert uit 1978.