Kraanmachinist zwaargewond na aanrijding met trein in Melsele

In Melsele, in Oost-Vlaanderen, is een arbeider vanochtend gewond geraakt toen een reizigerstrein een werfkraan van Infrabel raakte, daarbij is één trein ontspoord. De kraanmachinist is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Er raakten geen passagiers gewond. Tussen Gent en Antwerpen is er nu een aangepaste dienstregeling.

Het ongeval gebeurde kort na 7.30 uur in Melsele, een deelgemeente van Beveren-Waas. "De betrokken reizigerstrein was vanuit Poperinge onderweg naar Zwijndrecht en reed ter hoogte van een overweg in Melsele in op de spoorwerfkraan. Die werd daar op dat moment op het naastliggende spoor gebruikt", melden de NMBS en Infrabel. De kraan werd door Infrabel gebruikt voor spoorwerken op de spoorlijn tussen Antwerpen en Gent Eén arbeider, die in onderaanneming aan het werk was voor Infrabel, raakte zwaargewond, maar hij is niet in levensgevaar. 

Politie en parket kwamen ter plaatse voor onderzoek. "Het onderzoek zal moeten uitvissen wat er precies gebeurd is. Het personeel is in elk geval bijzonder aangedaan door het ongeval", zegt woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel.

Aan boord van de trein, die weggesleept moest worden, zat een twintigtal reizigers. Ze raakten niet gewond en ook het treinpersoneel bleef ongedeerd. De treinreizigers werden geëvacueerd en met een bus naar het station Antwerpen-Berchem gebracht.

Door het ongeval is het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Zwijndrecht verstoord. Naar verwachting nog het hele weekend zullen er geen treinen rijden tussen de twee stations. 

"Voor wie tussen die haltes wil reizen, heeft NMBS een vervangende busdienst ingelegd. Voor wie van Gent-Sint-Pieters of Sint-Niklaas naar Antwerpen-Centraal wil, raadt NMBS aan gebruik te maken van de IC-trein tussen Oostende en Antwerpen-Centraal. Die wordt door de werken sowieso omgeleid via Puurs."