Twee doden bij zwaar verkeersongeval op de A12

Bij een zwaar verkeersongeval op de A12 in Boom zijn vannacht twee mensen om het leven gekomen. Het ongeval, waar twee voertuigen bij betrokken waren, gebeurde rond 2 uur, net voorbij de Rupeltunnel in de richting van Antwerpen. De linkerrijstrook in beide richtingen blijft gesloten voor herstellingswerken, maar omrijden is niet langer nodig.

Bij het ongeval waren twee auto's betrokken. Eén van beiden kwam tegen de vangrail en een verlichtingspaal op de middenberm terecht, en brak in drie stukken. In die auto zaten twee mannen. Eén van hen was op slag dood, de andere werd in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. In de andere auto liepen beide inzittenden lichte verwondingen op.

De klap moet bijzonder zwaar zijn geweest. Brokstukken lagen in beide richtingen verspreid over de hele weg. De oorzaak van het ongeval wordt nog verder onderzocht, maar de politie sluit overdreven snelheid alvast niet uit.

De A12 werd meteen na het ongeval in beide richtingen afgesloten. Het verkeer moest richting Brussel nog voor de Rupeltunnel de snelweg verlaten en een omleiding volgen. Rond 7.15 uur kon het verkeer hervatten in de richting van Antwerpen, omstreeks 8 uur was dat ook het geval richting Brussel. De linkerrijstrook in beide richtingen blijft wel nog enkele uren gesloten voor herstellingswerken, maar omrijden is niet langer nodig.