4 doden en 14 gewonden na instorting balkon in Frankrijk

In Frankrijk zijn vier doden gevallen bij de instorting van een balkon van een appartementsgebouw. Veertien anderen raakten gewond. Het ongeval vond plaats tijdens een housewarming in de stad Angers.

Wat een gezellige housewarming in een flat moest worden, is uitgedraaid op een ware nachtmerrie in Angers in het westen van Frankrijk. Toen zich even voor middernacht een tiental mensen buiten op het balkon bevond, donderde de constructie plots naar beneden.

Vier mensen lieten het leven. Veertien anderen raakten gewond. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. Sommigen zijn er erg aan toe, maar niemand zou zich in levensgevaar bevinden. De slachtoffers zijn allemaal studenten.

Het balkon bevond zich op de derde etage van een flatgebouw. In zijn val sleurde het de balkons van de lagere etages mee, maar die waren gelukkig leeg.

Het flatgebouw zelf is vrij nieuw. Volgens de prefectuur van Maine-et-Loir is het gebouw in de jaren 2000 geplaatst. De eerste vaststellingen wijzen niet op kwaad opzet. Waarschijnlijk gaat het dus om een ongeval.

Meest gelezen