Clinton loopt verder uit op Trump

De Amerikaanse Democatische presidentskandidaat Hillary Clinton neemt in de peilingen een steeds grotere voorsprong op de Republikeinse kandidaat Donald Trump. In de laatste peiling van NBC News en The Wall Street Journal ligt Clinton 11 procentpunten voor op Trump.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Met nog drie weken te gaan voor de verkiezingen van 8 november liggen de kansen voor Clinton om president te worden dus bijzonder goed. Volgens de peiling zou ze 48 procent van de stemmen halen, tegenover 37 procent voor Trump, 7 procent voor de libertair Gary Johnson en 2 procent voor de groene kandidaat Jill Stein.

Als de race enkel tussen Clinton en Trump zou gaan, dan haalt Clinton 51 procent tegen 41 procent voor Trump. In de peiling na het tweede debat tussen de presidentskandidaten lag Clinton 9 procent voor op Trump, met vier kandidaten, en 10 procent in de peiling met enkel haar en Trump.

Clinton doet het vooral goed bij vrouwen, waar ze een voorsprong heeft van 20 procentpunten. Trump doet het iets beter bij de mannen, waar hij 3 procentpunten beter scoort dan Clinton. Bij laaggeschoolde mannen doet Trump het heel goed met een voorsprong van 20 procentpunten. Bij mannen met een diploma scoort hij even hoog als Clinton.