Ex-toetsenist Boomtown Rats eist miljoenen van Bob Geldof

De voormalige toetsenist van Boomtown Rats eist miljoenen aan achterstallige auteursrechten van Sir Bob Geldof, de frontman van de Ierse band. Volgens Johnnie Fingers, alias voor John Moylett, schreef hij en niet Geldof de muziek en een deel van de tekst van “I don’t like Mondays”, de grootste hit van de band uit 1979.
WENN.com

Volgens Moylett kwam hij en niet Bob Geldof destijds op de proppen met de bekende pianoriedel, maar vond Geldof die eerst te klassiek.
Ook zou hij daarna door Geldof onder druk gezet zijn om de auteursrechten niet op te eisen.

Moylett, die vandaag 60 is en in Japan woont, eist twee derde van de royalty's die het nummer de voorbije 37 jaar heeft opgeleverd. Hij heeft een rechtszaak aangespannen bij het Londense High Court.

Nog volgens Moylett vraagt hij al twaalf jaar vergeefs aan Geldof om zijn deel van het geld te krijgen. Geldof zou hem dat destijds beloofd hebben. Die laatste stelt dat hij zich daar niets van herinnert. Moylett heeft ze niet alle vijf meer op een rij, aldus Geldof die beweert dat hij meteen na de feiten waarop het lied gebaseerd is al een eerste versie bracht voor een radiopubliek.

“I don’t like Mondays” vertelt het verhaal van een zestienjarige tiener die op een blauwe maandag op de speelplaats van haar school de directeur en de  conciërge doodschoot. Het meisje verklaarde nadien dat ze niet van maandagen hield en de boel een beetje wou opvrolijken. Op het moment van de feiten was Boomtown Rats net op tournee in de VS.