Jambon: "De Roover heeft niet voor coalitie met Vlaams Belang gepleit"

Ook volgens Jan Jambon (N-VA) is de uitspraak van N-VA-Kamerfractievoorzitter Peter De Roover over de mogelijkheid om samen met Vlaams Belang de Vlaamse onafhankelijkheid te eisen "uit de context gerukt". Dat heeft de vicepremier gezegd in "Wakker op zondag" op ATV.
Peter De Roover (links) en Jan Jambon (archieffoto).

Vrijdag heeft De Roover op een debatavond van de Vlaamse Volksbeweging gesteld dat de N-VA de Vlaamse onafhankelijkheid zou eisen als de partij samen met Vlaams Belang 51 procent zou halen. Hier en daar werd die uitspraak gezien als het afbrokkelen van het cordon sanitaire.

"Wat hij bedoeld heeft is: wij leggen voorstellen neer en kijken niet naar wie meestemt", stelde Jambon vandaag op de regionale zender ATV. "We hebben al voorstellen neergelegd voor een staatshervorming die door de PS meegestemd zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat we het PS-programma gaan uitvoeren. Het is iedereen vrij om mee te stemmen bij een voorstel."

De Roover heeft volgens Jambon in ieder geval niet bedoeld dat de N-VA met Vlaams Belang een regering zou willen vormen.

Meest gelezen