Kamer zet zich schrap voor "State of the Union"

Om 12 uur geeft premier Charles Michel (MR) in de Kamer zijn beleidsverklaring, de zogenoemde "State of the Union". Het hele gebeuren kan u vanaf 11 uur live volgen op Eén en via een livestream op deredactie.be.

Het belooft een geladen moment te worden: de beleidsverklaring van premier Michel straks in de Kamer. Normaal had hij het halfrond afgelopen dinsdag al moeten toespreken voor zijn jaarlijkse "State of the Union", maar dat stelde hij toen uit omdat de verschillende coalitiepartners toen nog volop ruzie aan het maken waren over de begroting voor 2017 en vooral over de grote sociaal-economische hervormingen (die uiteindelijk zijn uitgesteld).

Morgen zullen de Kamerleden over de beleidsverklaring debatteren. Dinsdag volgt dan een vertrouwensstemming.

De hele beleidsverklaring en de aanloop naar die toespraak kan u vanaf 11 uur live volgen in een "hybride" uitzending van "De zevende dag" en "Villa politica" op Eén en via een livestream op deredactie.be.