Pamela Anderson brengt "lekker hapje" naar Julian Assange

De voormalige "Baywatch"-ster Pamela Anderson heeft gisteren eten gebracht naar Julien Assange. Anderson maakt zich naar eigen zeggen zorgen om de gezondheid van de oprichter van de klokkenluiderswebsite WikiLeaks. Assange verblijft al vier jaar onafgebroken in de Ecuadoraanse ambassade in Londen en daar kreeg hij gisteren een "lekkere veganistische lunch" voorgeschoteld van Anderson.
Invision

Anderson vertelde aan enkele Britse journalisten dat ze "een lekkere veganistische lunch en een paar vegan-snacks" had gebracht. "Maar hij was niet erg opgezet met mijn maaltijdkeuze", grapte Anderson. "Hij zei dat ik hem martelde met mijn vegan-eten."

De Australische journalist en internetactivist Julian Assange zocht meer dan dan vier jaar geleden zijn toevlucht in de Ecuadoraanse ambassade in hartje Londen om een uitwijzing naar Zweden te vermijden. Daar riskeert hij vervolging in een verkrachtingszaak. Volgens Assange dreigt hij, als hij de ambassade verlaat, ook uitgeleverd te worden aan de Verenigde Staten om er terecht te staan voor spionage. Het is niet duidelijk wat zijn voedingsgewoonten zijn. Veganisten eten of gebruiken geen producten van dierlijke herkomst. Vlees, vis, maar ook melk, eieren en honing zijn dus verboden.

WikiLeaks lekte onder meer geheime documenten over de oorlog in Irak en Afghanistan en recent nog meer dan 30.000 e-mails van de privéserver van de Amerikaanse Democratische presidentskandidate Hillary Clinton.