Vier doden bij zelfmoordaanslag in Turkije

Bij een zelfmoordaanslag in de Turkse stad Gaziantep zijn zeker drie soldaten omgekomen. Een zelfmoordterrorist, vermoedelijk van IS, blies zichzelf op tijdens een razzia in de stad. Volgens de nieuwszender CNN Türk liepen acht mensen, onder wie vier Syriërs, verwondingen op. Verscheidene mensen zouden bij de razzia opgepakt zijn.

In augustus kostte een aanslag tijdens een bruiloftsfeest in diezelfde stad in het zuiden van Turkije meer dan vijftig mensenlevens. Ook toen schreef Ankara de aanslag meteen toe aan IS. De kamikaze bleek een jonge tiener te zijn, wiens identiteit nog steeds niet bekend is.

Volgens het staatspersagentschap Anadolu was er sprake van meer dan één - een precies aantal werd niet gegeven - zelfmoordenaar en was de razzia gericht tegen een "slapende cel" van IS, die nieuwe aanslagen in Gaziantep aan het voorbereiden was. Desondanks houdt ook Anadolu het bij vier doden.