Vrouw van 70 sterft bij woningbrand in Oostende

In Oostende heeft een vrouw van 70 het leven gelaten bij een woningbrand. Het vuur brak rond 3.15 uur uit. De brandweer kwam ter plaatse, maar voor de vrouw kon geen hulp meer baten.

Het huis waar het vuur heeft gewoed, bevindt zich in de Noord Edestraat in Oostende. Op het moment dat de brand losbrak, lag de alleenstaande bewoonster te slapen. De rijwoning stond in geen tijd in lichterlaaie.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, trof die het levenloze lichaam van de vrouw op de eerste etage aan. Een tiental bewoners van de aanpalende huizen zijn geëvacueerd. Zij kunnen vandaag nog niet naar huis omdat de elektriciteit is afgesloten.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Het parket van Brugge stuurt een branddeskundige ter plaatse.