Gijzeling in Carrefour Vorst eindigt zonder bloedvergieten

In een Carrefour-warenhuis op de Alsembergsesteenweg in Vorst was vanavond een tijdlang een gijzeling aan de gang. Een man met een mes bedreigde een 30-tal mensen. Hij gaf zich over zonder geweld. Er vielen geen gewonden, maar verschillende mensen waren in shock. Volgens het parket zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat het zou gaan om een terreurdaad.

Een ooggetuige werd tegengehouden toen ze op weg was naar de ingang van het warenhuis. "Een man liep naar me toe zeggen dat we niet mochten binnengaan", vertelt ze. "Bleek dat iedereen op de grond lag. Ik ben dan gaan schuilen achter twee auto's. We zagen door het glas dat er mensen op de grond lagen, voor de kassa’s."

De speciale eenheden van de federale politie kwamen massaal ter plaatse en er cirkelde een tijdlang een politiehelikopter boven de winkel.

Het Brusselse parket geeft nog geen informatie over de identiteit van de dader, zijn motieven en wapen. Morgen zal het meer uitleg geven tijdens een persconferentie.

Meest gelezen