Mediahuis wordt de op twee na grootste uitgever in Nederland

Mediahuis heeft de Nederlandse Media Groep Limburg (Limburger/Limburgs Dagblad) overgenomen en wordt nu na de Persgroep en Telegraaf media de grootste uitgever qua oplage in Nederland. Mediahuis had al NRC Media in portefeuille.

Media Groep Limburg was sinds twee jaar in handen van Concentra, dat samen met Corelio Mediahuis heeft opgericht. Daarin werden drie jaar geleden alle kranten en digitale activiteiten gebundeld. Bij Concentra en Corelio bleven nog een aantal activiteiten over, onder meer dus Media Groep Limburg. Naast de Nederlands-Limburgse kranten worden ook de participaties in De Vijver Media (Vier, Vijf, Zes, Woestijnvis) en Metro, de Nederlandstalige en Franstalige radio Nostalgie en de exploitatie van de regionale tv-zenders ATV, TV Limburg, TV Oost en ROB TV ondergebracht bij Mediahuis.

In Vlaanderen is Mediahuis de uitgever van titels als Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard.

In de nieuwe structuur wordt Mediahuis een groep met ongeveer 2.000 medewerkers en een omzet van 530 miljoen euro, waarvan een derde gerealiseerd wordt in Nederland. De verschillende nieuwsmerken van de uitgever zullen goed zijn voor een dagelijkse oplage van ruim 900.000 kranten en een online bereik van 2 miljoen mensen.

De mededingingsautoriteiten moeten zich nog uitspreken over de transactie.

Meest gelezen