Dennis Praet geeft wasvoorschrift bij kledinglijn: "Dirty laundry keeps women busy"

Ex-Gouden Schoen Dennis Praet (22) heeft een opmerkelijk waslabel voor zijn huidige kledingcollectie DYJCode bij keten ZEB. Daar prijkt - buiten de gewone wasvoorschriften - als print "Dirty laundry keeps women busy" op. Bij ZEB zijn ze er zich van bewust: "Dit is bedoeld als running gag om van een saai label iets leuk te maken."

Dennis Praet die nu bij de Italiaanse club Sampdoria voetbalt, zat met enkele ontwerpers van de winkel samen om tot de collectie te komen.

In elke sweatshirt,T-shirt of elk jasje blijkt nu een waslabel te zitten met de tekst "Dirty laundry keeps women busy" of vrij vertaald: "Vuile was geeft vrouwen hun bezigheid". Opvallend en volgens Liesbet Stevens van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen in Het Nieuwsblad "ouderwets en stereotiep".

Bij ZEB zien ze dat anders. "Het is als running gag (grap, red.) bedoeld en we willen zeker geen pleidooi houden voor vrouwen aan de haard', legt woordvoerster Erika Mees uit. "Een label is meestal saai en we wilden er iets leuk van maken. Het is ook afgetoetst bij vrouwen hier intern, die konden er om lachen."

Meest gelezen