Vice lanceert tv-kanaal "Viceland" in Vlaanderen

Mediabedrijf Vice richt zijn pijlen op de Belgische markt en lanceert begin volgend jaar een nieuwe tv-zender "Viceland". "Viceland" wordt een lifestyle- en cultuurkanaal voor millennials dat te zien zal zijn via kanaal 21 van Telenet.

Met "Viceland" treedt België in de voetsporen van landen als Amerika, Canada, Groot-Brittannië en Ierland, waar de zender al eerder gelanceerd werd. Het aanbod zal een mix zijn van internationale content en programma's van eigen bodem. Viceland maakt uitzendingen over de meest uiteenlopende onderwerpen: muziek, eten, technologie, seks, fashion en zo meer. Regisseur en Oscarwinnaar Spike Jonze is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kanaal.

Thijs Boon, CEO van Vice Benelux spreekt van een logische stap: "De komst van "Viceland" zorgt ervoor dat we met onze content op alle schermen, digitaal, mobiel en lineair aanwezig zullen zijn en is daarmee voor ons een logische stap in de evolutie van Vice. We hebben de ambitie om de meest spraakmakende verhalen op frisse en innovatieve manieren te vertellen aan millennials en deze stap zorgt ervoor dat we de lat voor onszelf nog hoger leggen".

Meest gelezen