Broer terreurverdachte Hicham Chaib blijft aangehouden

Twee van de vier terreurverdachten die vandaag voor de onderzoeksrechter verschenen in Dendermonde, blijven aangehouden. Een van hen is de broer van Hicham Chaib, de vroegere rechterhand van Fouad Belkacem. De verdachten werden afgelopen dinsdag opgepakt tijdens grootschalige huiszoekingen door de federale gerechtelijke politie in Gent, Deinze en Antwerpen.

De personen die dinsdag werden opgepakt, worden ervan verdacht te hebben deelgenomen aan activiteiten van een terroristische groep. Daarnaast zouden enkele onder hen ook Syriëstrijders hebben geronseld. Afgelopen dinsdag werden in totaal vijftien mensen verhoord, vier verdachten bleven aangehouden.

Vandaag besliste de raadkamer van Dendermonde om de aanhouding van twee van hen te verlengen. Een daarvan is de broer van  Hicham Chaib. Die werd eerder bij verstek veroordeeld tot vijftien jaar cel voor het aanzetten tot terreuraanslagen. Hij zou op dit moment in Syrië bovendien een hoge functie hebben als hoofd van de religieuze politie, die erop toeziet dat de shariawetten worden nageleefd. Chaib is ook te zien in een executievideo van IS, waarin verwezen wordt naar de aanslagen in ons land. 

De verlengde aanhouding van de twee verdachten in Dendermonde zou volgens het parket echter geen verband hebben met de aanslagen van 22 maart in Zaventem en Brussel.

Meest gelezen