Cyprus maakt als eerste Songfestivalkandidaat voor Kiev bekend

Cyprus stuurt volgend jaar Hovig Demirjian naar het Eurovisiesongfestival in Kiev. Dat meldt songfestival.be op basis van de Cypriotische openbare omroep. Daarmee is de eerste kandidaat van de 62e editie van de liedjeswedstrijd bekend.

In mei volgend jaar is Kiev even het epicentrum van het songfestivaluniversum als gaststad van de 62e editie van het Eurovisiesongfestival. Hovig Demirjian reist al zeker naar de Oekraïense hoofdstad af. Hij is door de Cypriotische openbare omroep CyBC uitverkoren om Cyprus te vertegenwoordigen.

Hovig is een Cyprioot met Armeense roots. Hij is bekend van zijn deelname aan "X-factor" in Griekenland. Welk nummer hij zal brengen, is nog niet bekend. Wel staat nu al vast dat het van de hand van de Zweedse componist Thomas G:son zal zijn.