Eerste (subtiele) erkenning Nobelprijs op website Dylan alweer verdwenen

Voor het eerst heeft Bob Dylan naar zijn Nobelprijs voor Literatuur verwezen, zij het subtiel en indirect. Bij een beschrijving van zijn nieuwe boek stond vermeld dat hij de prestigieuze onderscheiding had gekregen. Opmerkelijk: die referentie is inmiddels weer verdwenen.

Ruim een week nadat Dylan verrassend de Nobelprijs voor Literatuur heeft gewonnen, blijft het wachten op een officiële reactie van de Amerikaanse singer-songwriter. De man heeft zich in een complete radiostilte over de kwestie gehuld en is zelfs onbereikbaar voor de Zweedse Academie die hem de prijs heeft toegekend.

Op zijn website is enkele dagen geleden alsnog een subtiele verwijzing naar de Nobelprijs verschenen en wel bij een pagina gewijd aan "The lyrics: 1961-2012", zijn nieuwe boek. "Winner of the Nobel Prize in Literature", stond te lezen boven de korte tekst die op 17 oktober is gepubliceerd.

Opmerkelijk: wie diezelfde pagina vandaag bezoekt, vindt geen spoor meer van deze referentie. De zin is integraal verwijderd. Waarom dat is gebeurd, is niet duidelijk.

De bewuste pagina mét en zonder de vermelding:

Meest gelezen