Technische problemen Mediahuis blijven aanslepen

De websites en de digitale edities van de kranten van uitgeverij Mediahuis ondervinden ook vanavond nog problemen. De digitale zaterdagedities zijn niet verschenen, de websites zijn enkel in beperkte versie te raadplegen. "Het Nieuwsblad op Zondag kan wel verschijnen. Dat is toch een lichtpunt", zegt woordvoerder Frank Jaspers.

De problemen hebben betrekking op De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Het gaat om een technisch hardwareprobleem en veel technici zijn er mee bezig, zegt Jaspers. "We hopen dat de problemen in de nacht van zaterdag op zondag van de baan zijn zodat zondag alles terug normaal is. Dat is het gunstige scenario, want we kunnen nu nog geen 100 procent garantie geven."

Van hacking is volgens de woordvoerder geen sprake. "Dat woord is hier nog niet vernoemd." De technische problemen slepen al aan van donderdagavond.

Het kwaad is in ieder geval geschied. "Dit berokkent ons heel wat imago- en financiële schade. Het zal zeker nog een staartje krijgen", zei Jaspers eerder al.

Meest gelezen