Campagnedirecteur Trump erkent achterstand op Clinton

Kellyanne Conway, de campagnedirecteur van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, heeft op televisiezender NBC toegegeven dat Hillary Clinton de favoriete is voor de presidentsverkiezingen. "We staan achter", zo klonk het.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Volgens Conway heeft Hillary Clinton een "enorme voorsprong". Dat komt volgens haar omdat haar echtgenoot campagne voor haar voert, alsook president Barack Obama, zijn vrouw Michelle en vice-president Joe Biden, die "veel populairder zijn dan Clinton kan hopen te zijn".

Toch is Kellyanne Conway ervan overtuigd dat de miljardair het bij de verkiezingen beter kan doen dan wat de peilingen voorspellen. "Als je met Donald Trump op pad bent, voelt het niet alsof deze verkiezingen al afgelopen zijn", zo zei ze aan CNN.

Conway reageerde op een peiling van ABC News en de Washington Post waarin 50 procent van de bevraagden aangaven op Clinton te zullen stemmen, tegenover slechts 38 procent voor Trump.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden binnen twee weken plaats, op acht november.