Man opgepakt in Argentinië die meerdere vrouwen doodde

Slechts enkele dagen na de nationale betoging tegen het geweld op vrouwen in Argentinië, werden zondag drie vrouwen vermoord teruggevonden. Ook twee kinderen werden zwaar verwond, waarschijnlijk door de partner van een van de slachtoffers.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
archieffoto Protest Argentijnse vrouwen

De vermeende dader kon slechts enkele uren na de vondst van de lichamen in Godoy Cruz worden opgepakt in de nabijgelegen stad Mendoza, de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het westen van Argentinië.

Volgens minister van Veiligheid Gianni Venier, stak de man zijn partner, haar zus en hun 80-jarige moeder dood. Zijn zeven maanden oude kind liet hij achter met levensbedreigende verwondingen, en hij verwondde ook zijn elfjarig zoontje. Het jongetje kon zich echter verstoppen en de politie verwittigen.

Woensdag trokken in verschillende Argentijnse steden nog tienduizenden vrouwen de straat op om te eisen dat het geweld van mannen op vrouwen stopt.

In oktober werden liefst 23 vrouwen vermoord door mannen in Argentinië. In 2015 werden er in totaal 286 zogenaamde vrouwenmoorden gepleegd.