"RIP Jay Vleugels. Wij hebben alleszins een mooi aandenken"

Wie zoekt, die vindt: een man uit Geel heeft de munt teruggevonden die het personage Randy Paret in de laatste aflevering van "Callboys" van de Vlooybergtoren in Tielt-Winge gooit. Op Facebook doet hij zijn verhaal.

"Wat een avontuur!" Zo begint Kasper Taeymans uit Geel zijn relaas van de uren na de laatste aflevering donderdag van "Callboys", de serie van Jan Eelen die de voorbije weken op Vier was te zien.

In die aflevering sterft het personage Jay Vleugels. Hij had steevast munten met zijn eigen afbeelding op zak die hij aan zijn klanten uitdeelde. Bij wijze van eerbetoon gooit het personage Randy Paret op het einde een van die munten van de Vlooybergtoren in Tielt-Winge. Het was die munt die Taeymans wou terugvinden.

"Toen Randy de munt van de toren gooide, gevolgd door een scène van het omringende maïsveld tijdens twee verschillende jaargetijden, was ik ervan overtuigd dat de munt daar nog zou liggen", schrijft Taeymans op Facebook. "Het feit dat Jan Eelen in het verleden al fictie met non-fictie combineerde, overtuigde mij nog meer van de aanwezigheid van de munt."

"Ik dacht dat ik een middeleeuwse munt had gevonden"

Hoewel zijn vriendin hem naar eigen zeggen gek verklaarde, besloten ze donderdagavond laat gewapend met een metaaldetector naar Tielt-Winge te rijden. Na nog eens een nachtelijke wandeling, kwamen ze rond middernacht bij de Vlooybergtoren aan.

"Aanvankelijk vond ik enkel eurocenten, daarna bierdopjes en andere rommel", zegt hij. Tot zijn detector plots een nieuw signaal gaf. "In eerste instantie dacht ik dat ik een middeleeuwse munt had gevonden gezien ze een patroon als van een wapenschild heeft. Toen ik het zand eraf veegde, verscheen het hoofd van Jay."

"Na een gezamenlijk vreugdedansje en een kleine amateuristische fotoshoot zijn we met onze nieuwe aanwinst naar huis teruggekeerd. RIP Jay Vleugels. Wij hebben alleszins een mooi aandenken."