Belgische politie zet drone in aan Franse grens om vluchtelingen op te sporen

De federale politie heeft een drone ingezet aan de grens met Frankrijk om mogelijke vluchtelingen op te sporen. Nu het vluchtelingenkamp in Calais wordt ontruimd, is de politie extra waakzaam.
Controles aan de grens in Rekkem. (foto archief)

Over de grens is de Franse overheid begonnen met de ontruiming van het vluchtelingenkamp van Calais. De bewoners van dat kamp worden naar opvang elders in het land verplaatst, maar sommigen zien dat niet zitten en willen in Calais blijven.

In West-Vlaanderen bestaat de vrees dat een aantal vluchtelingen via de haven van Zeebrugge naar Engeland zou willen reizen of dat ze in België een vluchtelingenkamp zouden willen opzetten. De politie controleert daarom al enkele weken de grens met Frankrijk om vluchtelingen die de grens willen oversteken tegen te houden en terug te sturen.

Nu de ontruiming van Calais is begonnen, heeft de federale politie de patrouilles langs de grens versterkt. Ze heeft daarbij ook gebruik gemaakt van een drone, dat heeft VTM geconstateerd. Tot nu toe is het overigens heel rustig gebleven aan de grens. De lokale politie verwacht dat  vluchtelingen pas vanaf woensdag voor eventuele problemen zouden kunnen zorgen.